Утвърден политолог обяви какво се стреми да промени в България новото

...
Утвърден политолог обяви какво се стреми да промени в България новото
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Кабинетът ще опита да направи България по-западно изглеждаща

Утвърден политолог разгласи какво се стреми да промени в България новото държавно управление.

Правителството ще се опита да направи България малко по-западно изглеждащо място. Ще направи рационализация във всяка сфера - администрация, цифровизация, догонване на останалите европейски страни, разгласи изпълнителният шеф на " Галъп интернешънъл болкан " Първан Симеонов пред БНР.

Според него кабинетът подхожда много внимателно и не бърза в дейностите си.

" Виждаме, че то (правителството) не хуква през глава да прави някои неща, а първо проучва, което е разумният вид ", уточни Симеонов за изводите на социолозите от първите дейности на четворната коалиция, отпред с " Продължаваме промяната ".

" Трудно е едно съдружно държавно управление да прави бързи е внезапни промени, даже Кирил Петков уточни, че и мораториумът е краткотрайно деяние ", разяснява още той.

Социологът подсети, че на едно място са събрани сини и червени, тъй че, такова държавно управление няма по какъв начин да има някакъв колосален обсег, тъй като то е основано на компромис. Грамадният обсег е ненапълно част от популистката реторика на митингите.

" Сега, когато пристигна време за работа, те би трябвало фактически да внимават и да обмислят. Защото тъкмо крачката с мораториума е доказателство какво може да се случи и по какъв начин може да се подхлъзнеш, когато имаш толкоз опитна съпротива като ГЕРБ ", сподели Първан Симеонов.

И посочи, че при премиера Кирил Петков и финансовия министър Асен Василев и при околните им сътрудници има доверчивост.

" Те носят обновяване и това се харесва от хората. Може би няма да е най-реформаторското ръководство, само че при всички случаи ще се опитат бъдат модернизационен план. И като такова ще го гледат хората. И това ще им донесе триумф измежду обществото ", предвижда шефът на " Галъп ".

Сблъсъкът ще е сред прогресивно-западното и едно малко по-балканско, консервативно разбиране за политиката. Основните разломи в обществото ще са Украйна, Северна Македония, ковид. Те съществуват и в обединението, изясни Симеонов, написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР